A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a kormánypártok jelentik a garanciát a nyugdíjak értékállóságának védelmére, új munkahelyek teremtésére és a családtámogatási rendszer fenntartására is.

Nyitrai Zsolt egyúttal jelezte, hogy már csak ötven nap van az országos választásokig. Ennek kapcsán arról tájékoztatott, hogy jelenleg már 107 ezer felett van a Magyar Csapat tagjainak a száma. A mai napig több, mint 100 helyszínen megtartott rezsifórumon azt tapasztalták, az emberek tettrekészek és elszántak – közölte a fideszes politikus.

Ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy soha ennyien nem segítették még a Fidesz választási felkészülését. Nyitrai Zsolt arról is beszámolt, hogy hétfőn megkezdődik a hivatalos kampány a képviselőket támogató aláírások gyűjtésével. Hozzátette: az új szisztéma szerint egy jelöltnek ötszáz ajánlást kell összegyűjteni, illetve a választópolgároknak lehetőségük nyílik a többes ajánlásra is.

A Fidesz-KDNP kettős célt fogalmazott meg, egyrészt a leghamarabb szeretnének hivatalos listát állítani, másrészt pedig a legtöbb ajánlást kívánják begyűjteni az összes párt közül. Ennek érdekében a társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató közlése szerint standokat fognak felállítani, személyesen keresik fel a polgárokat, továbbá a Fidesz és a KDNP irodáiban kérik az emberek támogatását és ajánlanak szövetséget nekik.